Back to top
Image Alt

DRAP-ART 2023

XXVII Festival Internacional d’Art Sostenible de Catalunya

Us donem la benvinguda a l’apassionant Drap-Art Al Gòtic, el 27è Festival d’Art Sostenible de Catalunya!

Aquest any, ens complau anunciar l’inici del Festival, amb dues activitats prèvies que marcaran el començament d’un festival extraordinari. En primer lloc, la notable instal·lació de paper reciclat de publicitat de la talentosa artista alemanya Ramona Seyfarth. Aquesta instal·lació, inaugurada el 16 de setembre en un dels encisadors quioscos dels floristes de la Rambla, ha estat possible gràcies a la col·laboració de Línia Cultural Rambles, Mercats de Barcelona, la Societat d’Art Circular de Lübz (Alemanya) i la incansable promotora, Julia Theek.

A més, la nostra històrica plaça de braus reconvertida en el Centre Comercial Arenas de Barcelona ha estat el lloc perfecte per acollir una exposició col·lectiva de Drap-Art, acostant així l’art sostenible als nostres estimats visitants. Del 26 de setembre al 21 d’octubre, podràs gaudir de les meravelloses obres d’artistes destacats vinculats al Drap-Art, com el col·lectiu Alacalle, l’organització Ocean Sole i els talentosos Tucho Bergeret, Orson Buch, Noni Font, Alberto Gramegna, Emeric Jacob, Eduard Massegú, Imanol Ossa, Jordi Palli, J.M. Pastó, Jordi Prat Pons i Hernan Seco.

Aquest any, ens sentim especialment emocionats per les nostres col·laboracions locals i internacionals. Estarem presents al Festival Cósmica de Montevideo, Uruguai, presentant les obres dels reconeguts artistes veterans del Drap-Art, Karol i Tucho Bergeret, pare i filla, el compromís dels quals amb Barcelona i Uruguai ha estat fonamental per a aquesta associació. Així mateix, tindràs l’oportunitat d’apreciar una impressionant peça del talentós artista uruguaià Pincho Casanova, i no et perdis el nostre mercat d’art, disseny i artesania elaborats a partir de materials reciclats en el marc de Cósmica.

Però això no és tot. També participarem en la prestigiosa Westbund Art & Design Fair de Shanghái, convidats per l’Institut Cervantes per exposar les nostres obres al seu estand institucional i a la Biblioteca Cervantes al Consolat d’Espanya de Shanghai al gener de 2024. A més, hem iniciat una emocionant col·laboració amb Eddy Ekete, el promotor del Kinact Festival de Kinshasa, qui presentarà el seu sorprenent projecte performatiu “Ndaku ya, la vie est belle” durant el Drap-Art.

La nostra comunitat cultural local a Ciutat Vella ha viscut un renéixer notable després dels reptes que vam enfrontar durant la pandèmia. Els turistes han tornat, i amb ells, un floreixement de noves galeries i espais culturals. Des del Reial Cercle Artístic de Barcelona, que ha transformat el Palau Martorell en un museu privat, fins a la Test Gallery d’artistes ucranians i la Galeria Bien Cuadrada, una fascinant iniciativa multicultural d’artistes de diferents nacionalitats, estem presenciant un renéixer vibrant en el panorama cultural local.

Volem agrair sincerament a Gràcia Territori Sonor per la generosa cessió de materials d’arxiu de Víctor Nubla, i a Juan Crek per la seva magnífica interpretació d’aquest valuós llegat. Nubla, un talent excepcional i eclèctic de Barcelona, és recordat amb afecte a la nostra secció especial d’In Memoriam d’enguany. El seu llegat com a músic, escriptor, dissenyador gràfic i defensor de la vida i la creativitat continua inspirant les nostres ànimes.

No et perdis la nostra emocionant exposició “Naturalezas Infinitas”, comissariada per Betty Bigas, amb obres d’artistes destacats en el magnífic espai de Núñez i Navarro, al carrer Ample 13. A més, t’animem a explorar les emocionants propostes dels nostres artistes convidats a les Galeries Base Elements, Test Gallery, Artevistas i La Bien Cuadrada. A Artesania Catalunya, hem reunit una col·lecció fascinant d’obres dels nostres artistes seleccionats.

Volem agrair a tots els artistes, participants i observadors, pel seu compromís amb l’art sostenible i la reutilització de materials. Els animem a seguir el seu exemple i a donar suport al seu treball, enfortint així el nostre moviment col·lectiu que fomenta la reflexió i la creativitat entorn del nostre món i la seva sostenibilitat. Junts, podem fer del món un lloc més bonic i sostenible per a tothom. Una vegada més, us donem la benvinguda al Drap-Art Al Gòtic 27è Festival d’Art Sostenible de Catalunya!

A continuació, trobaràs el programa complet, totes les exposicions, visites guiades, activitats i concerts són d’entrada lliure i gratuïta.