Back to top
Jordi López-Alert
Capellades, 1971

Lopez-Alert és llicenciat en Belles arts i diplomat en Biblioteconomia i Documentació per la Universitat de Barcelona, UB. El 2009 va passar un temps a Michigan (EUA), on va desenvolupar una sèrie d’obres poètiques i contemporànies amb bosses de paper reutilitzades, a les quals va denominar Michigan Papers Series. El seu interès pel medi ambient, la societat industrial, el paisatge i tot el que l’envolta, i com afecta i condiciona la vida humana, són recurrents en la seva obra. Michigan Papers és el punt de partida de moltes de les seves propostes artístiques posteriors, en les quals reivindica la contemporaneïtat del dibuix, la pintura i el gravat en un món dominat per la imatge digital, gairebé sempre utilitzant suports reutilitzats.

EL CONTENIDOR – EL NIU (papers, cartrons, plàstics…)

“Aquesta és una proposta que recull l’obra de diversos projectes artístics que he desenvolupat en els darrers anys. Obres que neixen d’una mirada poètica del meu entorn, i de la manipulació i intervenció de diferents residus quotidians; obres que s’expressen en diversos llenguatges i que s’entrellacen subtilment per generar una narrativa contemporània: la societat de consum enfront la crisi mediambiental; la vida digital envers el dibuix, la pintura, l’escultura…
Les obres formen part dels projectes Papers from Michigan: viatjant endins (2009), L’última assemblea (2015), Res no caduca: reciclant emocions (2017), Plàstic: glups…! (2017), Territori llibre: territori lliure (2018) i Una muntanya cremada (2020); alguns dels quals segueixen evolucionant i generant obra.”

Jordi López-Alert
Març de 2023