Back to top

Artista del Mes – Valentina Brostean

Vine a la nostra propera inauguració i aprofita per conèixer a Valentina Brostean, Artista del Mes de juny, a la nostra galeria i gaudeix de les seves vibracions artístiques tan especials.

Després de passar més d’una dècada a Torí (Itàlia), ara resideix a Barcelona (Espanya). Brostean té una llicenciatura en Disseny Gràfic i un màster en Il·lustració per la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Novi Sad. Brostean és una artista visual multidisciplinària amb més de 15 anys d’experiència en el món creatiu, treballant tant amb mitjans tradicionals com digitals.

El seu estil atrevit i acolorit, sovint descrit com “nova figuració contemporània”, és específic pel seu ús de composicions valentes i inesperades, una paleta de colors agosarada i una imatgeria única i impactant. En el seu treball personal, s’ha inspirat fortament en tots els aspectes de la naturalesa humana, explorant estats emocionals subconscients, somnis, la realitat i el surrealisme. Ha desenvolupat la seva pròpia tècnica i estil molt personals, el resultat d’un viatge perpetu, una cerca constant d’identitat i complexitat de significats.

Reconeguda com una de  les artistes  contemporànies  emergents  apreciades  per clients internacionals, la seva obra ha estat seleccionada per Armani Exchange, The Washington Post, Il Corriere Della Sera, Bicycle USA i Kabinet Brewery, entre molts altres.

 

NÒMADES – Escultures de màscares i ready-mades

“Des que vaig arribar a Barcelona, m’he obsessionat amb els objectes de tota mena que la gent tira a les escombraries diàriament, així com la relació humana amb aquests objectes abandonats. «Les escombraries d’uns son els tresors d’uns altres”.

Vaig recollir i reutilitzar objectes rebutjats com a material bàsic de construcció per crear obres d’art ready-made. El procés alquimista es va posar en marxa, quan aquests objectes van començar a tenir les seves cares i explicar la seva història, revelant la meva transició interna i la meva metamorfosi!

Buscava maletes velles, peces de roba, caixes, panells de fusta, fotos o lletres que “renaixien” sota les meves mans, utilitzant també cola, vernís, acrílics i aquarel·les. Vaig anomenar aquests objectes i pintures “Nòmades”. Ens miren aquestes cares? Nòmades – humans en transformació.

 

Detalls de l’esdeveniment:
Data: Dimecres 26 de juny de 2024
Hora: 19.30h
Lloc: Carrer d’en Groc, 1

 

1. Stranger / Acrylic on wood panel / Painting / 30 x 30 diameter / 2023
2. I remember / Acrylic on canvas / Painting / 24 x 30 cm / 2023
3. You are a liar / Acrylic on a wood box / Painting / 35 x 43 cm / 2023
4. Silent Scream of the Spirits / Acrylic on wood panel / Painting / 50 x 55 cm / 2023
5. Eye in the Dark Forest / Acrylic on canvas / Painting / 40 x 40 cm / 2024
6. Suitcase full of dreams / Ready-made object / 31 x 18 x 44 cm / 2022
7. I walked north, south, east and west / Ready-made object / 2022
8. In a No Man's Land / Fabric, glue, acrylic and ink on paper / 87 x 68 cm / 2022