Skip to main content
Drap Art · Festival · Upcycling · Art Sostenible

Historia

Drap Art USA
2019

Pittsburgh, Pennsylvania

El 2019, Drap-Art va tornar a Pittsburgh en col·laboració amb Ocean Sole, una organització kenyana sense ànim de lucre que utilitza l’art fet amb xancletes descartades per conscienciar i lluitar contra la contaminació dels oceans. Entre les colorides sèries d’animals d’aquesta exposició hi havia quatre estàtues de girafa a mida natural, que Masai Jonathan Lenato, un artista kenià emergent que treballava amb Ocean Sole, va viatjar a Pittsburgh per ajudar a instal·lar al costat de Drap-Art. L’acolorida estàtua de rinoceront es va convertir ràpidament en una favorita dels fans, ja que la seva ubicació sempre canviant va permetre als visitants participar en una activitat similar a la d’una cacera de tresors.

2017

Pittsburgh, Pennsilvània

El 2017, Drap-Art va ser convidat pel Pittsburgh Cultural Trust per participar al Three Rivers Arts Festival, en col·laboració amb el Pittsburgh Downtown Partnership. Francisco de P.jaro, el nom artístic del qual és Art is Trash, va crear diverses instal·lacions d’art urbà per a aquesta exposició juntament amb artistes com Ron Copeland, Sarika Goulatia i Ryder Henry, entre d’altres.

2017

Buenos Aires, Argentina

El debut de Drap-Art a l’Argentina va ser en col·laboració amb Ecomanía i Analía Flores. Edgardo Rodríguez i altres artistes van organitzar una exposició col·lectiva, tallers i una xaranga reciclada. Aquesta exposició també va comptar amb espectacles del Circ Reciclat i projeccions de pel·lícules ambientals. Drap-Art continua presentant una exposició anual a Buenos Aires.
2016

Pittsburgh, Pennsilvània

El naixement d’una col·laboració en curs amb el Pittsburgh Cultural Trust i el Pittsburgh Downtown Partnership, l’exposició de Drap-Art al Re:NEW FESTIVAL de 2016, va ser una gran col·laboració internacional, amb obres de més de 60 artistes catalans, espanyols, europeus, americans i xinesos exposats al bell Wintergarden PPG Place.

El festival Re:NEW és una celebració de la progressió d’una ciutat, la transformació material, la re-compilació creativa i la sostenibilitat.

2016

Montevideo, Uruguai

Aquest festival va acollir una varietat d’artistes i activitats relacionades amb el reciclatge creatiu, com una exposició d’art, un espectacle de moda lenta, tallers de reciclatge, espectacles musicals, conferències i un concurs de marató creativa 24 hores, on artistes i dissenyadors van crear obres d’art en directe amb materials descartats. Aquest festival es va dur a terme amb el suport de Claudia Calace. 2017 Atlantida, Uruguai Drap art, en col·laboració amb Claudia Calace, va acollir un festival que celebrava la reutilització adaptativa a Atlantida, Uruguai. Les activitats inclouen una marató de creació d’art en directe amb materials trobats, una exposició d’art, una desfilada de moda lenta, una sèrie d’altaveus i música en directe. 1998 Jerusalem Vella, Israel El 1998 Drap-Art va ser convidat a organitzar un festival d’intercanvi d’art i cultura entre artistes israelians, catalans i palestins, amb l’objectiu d’utilitzar l’art per cultivar una comprensió més profunda entre els pobles palestí i jueu. En retratar el tema ideat per l’artista Flo Guerín, “Digues-me el que tires i et diré qui ets”, els artistes van treballar amb materials trobats recollits d’un barri pobre, un barri ric, un barri laic, un barri religiós i de la Franja de Gaza.
2012

Berlín, Alemanya

El 2012 Drap-Art va iniciar una exposició col·laborativa amb quatre organitzacions europees sense ànim de lucre: Kunst-Stoffe, Cultural Labor Social Cooperation Pecs, Posidonia Festival i Les Amis du Vent Calvi, amb l’objectiu de crear una xarxa d’organitzacions europees dedicades a la reutilització creativa. La gira de l’exposició va començar a Berlín, Alemanya, i va continuar a través de Carloforte, Itàlia; Pécs, Hongria; Barcelona, Espanya i Calvi, França, mostrant l’art de quatre artistes locals de cada país visitat.
2012

Tòquio, Japó

Després de l’èxit de l’exposició itinerant de 2011 a través de la Xina, Drap-Art va continuar a Tòquio, en col·laboració amb l’Institut Cervantes de Tòquio, l’hivern següent. Drap-Art va treballar amb 22 artistes de Barcelona i artistes japonesos Rina Ota, Kiomei Logic, Takuo Yamada.
2011

Beijing, Xina

En mantenir la idea que “res desapareix, tot es transforma”, Drap-Art va ser convidat a realitzar una exposició itinerant a la Xina, encarregada per l’Institut Cervantes de Pequín.

Drap-Art va portar 24 artistes de Barcelona i va treballar amb artistes locals de cada ciutat per a aquesta exposició.

2010

Lausana, Suïssa

Com a part dels Jocs d’Hivern de Vancouver de 2010, Drap-Art va ser convidat a realitzar un taller de reciclatge creatiu. A partir de material esportiu en desús trobat als magatzems del museu olímpic, els artistes van transformar aquests materials trobats en peces d’art interactives durant el taller. Aquest taller va ser concebut per l’organització Refunc, que està encapçalada pels artistes Denis Oudendijk i Jan K.rbes.
2002

Toscana, Itàlia

El 2002 Drap-Art va ser convidat de nou a participar en el Festambiente. Aquí, Drap art va treballar amb els artistes Coque, Carlos Corpa i Estela Rodríguez per crear diverses instal·lacions artístiques.
2001

Calvi, Francia

Drap-Art va ser convidat a participar en el Festival du vent. Aquest esdeveniment celebra el vent i ofereix instal·lacions artístiques que es mouen en el vent, espectacles amb instruments de vent i esdeveniments esportius com vela, parapent i windsurf. Aquest esdeveniment va inspirar més tard el Festival Posidonia de Formentera.
2001

Toscana, Itàlia

Drap-Art va ser convidat a participar en el Festambiente. Aquest festival d’ecologia i solidaritat està organitzat per Legambiente, una de les organitzacions mediambientals italianes més potents. Drap-Art i els artistes participants, Colin Bloom, Alberto Carvajal i Jordi Torrent van ser els encarregats de desenvolupar una secció de Land Art i altres instal·lacions artístiques.
1998

Atenes, Grècia

A partir de 1998, Drap-Art va col·laborar amb Trash Art, la Marató de Creació i Reciclatge d’Atenes i la revista Ozon per acollir una exposició al recinte industrial de Technopolis, una fàbrica de gas convertida en centre cultural. L’exposició incloïa obres d’artistes com Orson Buch i Angie Karatza. Aquesta col·laboració reeixida, que es va convertir en un esdeveniment anual de 7 anys, va dinamitzar el districte de Gazi i va inspirar un sentit de comunitat, atraient al voltant d’11.000 visitants cada any.
1997

Biennal de Cetinje, Montenegro

El 1997, el príncep de Montenegro va convidar a Drap-Art a desenvolupar una exposició que convidava a la reflexió, facilitant l’intercanvi cultural i inspirant l’esperança, mitjançant el reciclatge de materials destruïts per les guerres dels Balcans. Els artistes montenegrins i barcelonins van treballar per crear objectes quotidians i acolorits a partir d’aquests materials per invocar un retorn a la normalitat.

El Recykl Art Fest a Montenegro va ser concebut i coordinat per Lufe Lopes. Aquest taller va inspirar el taller d’Israel i l’exposició de l’Imperi Malvat.