Activitats Drap-Art’19, 23 i 24 de novembre
Activitats Drap-Art’19, 23 i 24 de novembre
novembre 21, 2019
Després de la setmana inaugural amb art urbà al carrer davant del Museu Marítim de Barcelona, de la mà de Art is Trash i SOEM (Galeria Base Elements), el segon cap de setmana Drap-Art’19 obre el seu cicle d’activitats al Borsí.
Aquest any Drap-Art es desenvolupa en tres ubicacions emblemàtiques del Districte Ciutat Vella: L’exposició en el Museu Marítim de Barcelona, obert de diumenge a dilluns de 10 a 20h (accés fins a 19:30h), el Mercat de reciclatge artístic i consum responsable a la Plaça Reial, obert d’11 a 22h, amb un taller gratuït de 12 a 14h, i activitats a El Borsí.
L’antiga Llotja del carrer Avinyó, també coneguda com EL Borsí, va tancar les seves portes el 2009 i des de llavors s’ha anat desenvolupant un moviment veïnal, les reivindicacions del qual han aconseguit que es converteixi en un espai sociocultural de gestió comunitària per al barri. Drap-Art ha col·laborat en el procés de recuperació d’aquest edifici emblemàtic i forma part de la Plataforma El Borsí pel barri, des dels seus inicis. Aquest any, que ja s’ha començat a realitzar-hi les primeres activitats, mentre no comencin les obres de reforma, hem volgut participar en aquesta obertura, traslladant-hi algunes de les nostres activitats, i omplir de vida aquest espai tan meravellós.
Les activitats comencen amb una proposta de Neret Art Social que es compon d’una xerrada-col·loqui d’Arcadi Oliveras i Hanafi El-kadoui acompanyat d’una instal·lació artística “Un altre món és possible”, amb poemes del mateix Hanafi, cadires intervingudes artísticament per Pilu Sala (disseny i creació de teles de Blanca Gimeno i estructures i llums de Sonus), que expressa la duresa del procés migratori i la voluntat d’acollir i donar la benvinguda als nouvinguts.
Col·loqui- xerrada: “Globalització, fronteres, salut i Drets Humans”
El món és un espai de totxs. Les fronteres són espais de control geopolític sovint assaltades per envair territoris i explotar els seus recursos, impedint després que les persones que hi viuen puguin refer la seva vida en els països promotors d’aquesta destrucció.
La globalització de recursos destrueix les economies locals. Convivim amb la lliure circulació dels diners, però no acceptem la de les persones víctimes de l’espoli i les guerres. Aquest context sociopolític i econòmic afecta la salut individual i comunitària. En definitiva, l’estructura neoliberal ens sotmet i ens impedeix desenvolupar-nos segons les nostres capacitats i drets humans. El col·loqui girarà al voltant d’aquesta realitat i de les possibles formes de repensar-la, proposant una transformació de la nostra mirada i acció.
DISSABTE 23 DE NOVEMBRE
11 a 22h Mercat de reciclatge artístic i consum sostenible, Plaça Reial
12 a 14h Taller de reciclatge creatiu “Angelets de pinces” per Daniel González, Plaça Reial
12 a 14h Visita guiada i trobada amb l’artista Álvaro Soler-Arpa, Museu Marítim de Barcelona
DIUMENGE 24 DE NOVEMBRE
El Borsí, Plaça de la Verònica (Carrer d’Avinyó, 23)
18 a 20h Xerrada-col·loqui d’Arcadi Oliveras i Hanafi El-kadoui
Instal·lació “Un altre Món és possible” de Neret Art Social