Back to top

Drap-Art’21

Del 18 de novembre al 21 de desembre de 2021

 

El Festival Internacional d’Art Sostenible de Catalunya celebra la seva 25ª edició amb un programa molt especial dins de l’àmbit de l’art sostenible, amb pioners de l’art contemporani i figures destacades de l’art urbà, a part d’una gran selecció d’artistes contemporanis i projectes emergents.

Un recorregut cultural pel barri Gòtic de Barcelona amb exposicions d’obres d’art urbà i contemporani, mostra les infinites possibilitats del reciclatge creatiu i l’ús d’objets trouvés per reflexionar sobre la relació entre art i sostenibilitat i el potencial de l’art com a eina de transformació social.

Del 18 de novembre al 21 de desembre 2021 el centre de Barcelona serà inundat per mostres i exposicions d’artistes pioners de l’art ambiental com HA Schult i Michelangelo Pistoletto, artistes contemporanis destacats de Catalunya com Rafael Bartolizzi, Bigas Luna i Francesco Volsi, referents de l’art urba como SheOne i Shadowman (Richard Hambleton) i representants de l’escena local com Jorge Rodríguez-Gerada i Alberto de Blobs, així com artistes d’art contemporani com Juan Carlos Batista, Miquel Aparici, Lukas Ulmi, Gabriel Raventós, Sibylle Jazra, Anton Unai, Edgar Massegú i Mayte Vieta, entre molts més.

Michelangelo Pistoletto, instal·lació del Tercer Paradís

SheOne

SheOne

Les exposicions es duran a terme en les instal·lacions de l’emblemàtic Reial Cercle Artístic, co-comisariadas per Joan Abelló, Tanja Grass, Robert Kaltenhäuser, Jasmin Waschl i Betty Bigas i en les instal·lacions de Villa del Arte Galleries, amb el comissariat de Bert van Zetten. L’exposició dels artistes seleccionats per la convocatòria oberta estarà ubicada al Borsí, en la modalitat d’art, i al Centre d’Artesania de Catalunya en la modalitat de disseny i artesania. També es comptarà amb els comissaris Savina Tarsitano i Saverio Teruzzi per al Rebirth Day, co-organizat amb Cittadellarte – Fundació Pistoletto.

Un any més, l’art i la creació artística es posen a disposició de la transformació urbana sostenible i intercultural amb Drap-Art.

En moments de crisi com el que estem vivint actualment és més important que mai adonar-se’n que la cultura i l’art son part intrínseca del nostre ésser, que en moments d’incertesa son eines per a la reflexió, l’anàlisis creatiu de la nostra situació i per a trobar nous camins.

Drap-Art ha crescut i s’ha enriquit gràcies a la participació de Fousion Gallery, el Reial Cercle Artístic, Villa del Arte Galleries, el Centre d’Artesania de Catalunya i la Sala Perill, així com la Facultad de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. És esperançador veure el gran nombre d’artistes, col·lectius i organitzacions que Drap-Art aglutina arreu del món i ens senyala un nou camí.

«L’art és llibertat, compromís i responsabilitat»

Michelangelo Pistoletto

Bigas Luna – Lonas

Bigas Luna

Amb el suport de
Logos Soporte
Partners, col·laboradors i mitjans
Logos Partner y Colaboradores

Drap Art Barcelona

Festival