Back to top

Iniciem el projecte “Mar de Fuga, Mar de cura”

Iniciem el projecte “Mar de Fuga, Mar de cura”
Un projecte de: Drap-Art, Yotuba Underwater Experience, Espai d’Inclusió i Formació Casc Antic Eica i l’artista Tono Carbajo
Amb el suport de: Art for Change de ”Fundació la Caixa”
“Mar de Fuga, Mar de cura” proposa un procés de treball amb joves de 14 i 19 anys, que han iniciat un procés migratori sense un referent adult; acostant-los novament al Mar Mediterrani a través d’un espai creatiu i de llibertat, on poder expressar i canalitzar emocions, sentiments i somnis, on intercanviar i compartir idees, valors culturals, potenciar l’adquisició d’autoconeixement i el coneixement de l’altre. Un espai de reflexió sobre ells mateixos a partir de les seves pròpies creacions. Mitjançant activitats artístiques i esportives participatives que promouen la sensibilització i l’acció individual i col·lectiva en matèria de reciclatge i el foment de la sostenibilitat del Mediterrani, el projecte vol provocar un canvi d’actitud cap a les seves pròpies problemàtiques a causa del procés migratori en què es troben.
Punts de partida:
Espanya ha passat a ser un dels 4 països europeus amb major taxa de població immigrant, en la qual és notable la presència de menors africans que han iniciat un procés migratori sense adults. Es tracta d’un col·lectiu extremadament vulnerable i la realitat amb la qual es troben els crea una gran frustració, a causa de la forta ruptura d’expectatives. El Mediterrani, el mar interior més gran del món amb aproximadament 2,5 milions de quilòmetres quadrats, aconsegueix també les taxes més elevades de contaminació, especialment d’hidrocarburs abocats per les indústries químiques localitzades al llarg de les seves costes. El 80% de les escombraries en el mar són de tipus plàstic.
Foto: Tono Carbajo