Drap Art ’20
XXIV FESTIVAL INTERNACIONAL D’ART SOSTENIBLE DE CATALUNYAEXPOSICIÓ de l’11 de desembre 2020 al 5 de gener 2021
El Borsí
Villa del Arte Galleries
Reial Cercle Artístic de Barcelona
Artesania Catalunya
Sala Perill
ENTRADA LLIURE
Descarrega el programa amb els horaris de Drap-Art’20
S’organitzen visites guiades de les exposicions, de forma gratuïta, en grups de màxim 5 persones.
Clica aquí per fer la teva reserva!
https://www.drap-art.org/wp-content/uploads/2020/12/Programa_A4_Cat_Merged_Cambios_compressed.pdf
Divendres, 18 de desembre
a les 17.00h
Dissabtes, 12,19 de desembre i 2 de gener
a les 12.00h i a les 17.00h
Diumenges, 13, 20, 27 de desembre i 3 de gener
a les 12.00h i a les17.00h
Exposició
Artistes convidats Drap-Art’20 al Borsí: Jana Álvarez, Claudio Goulart, Gregor Khuen Belasi, Edgar Massegú, Marcos Romero Gallardo, Julia Theek, 3-DKE.
Artistes de convocatòria Drap-Art’20 al Borsí: Héctor Escudero Martínez aka Hache Creativa, Bowen Fernie, Noni Font, John French, Vicky Gómez Talaya, Ollivier JACQ / RESEACLA, Michael John Koftinow, DS LEÓN, Gisella López Ariza aka Gise’Be, Josep M. Pastó Miró, Carles Piera Claramunt / Pistonpierart, Xavier Pons Inbernon, Gràcia Ribalaiga, Toni Riera Roma, Mario Rivas Ferretti, Jennifer Ros Albalá, Ilian Sánchez, Yoshihito Suzuki.
Artistes N2 al Borsí: Nei Alberti, Juan Carlos Batista, Teresa Gancedo, Liu Guanyun, Jorge Rodríguez – Gerada.
Artistes confinats a la Sala Perill: Rafael Arroyo Villemur, Adriana Cerecero, Alícia Giráldez (Taller Perill), Verònica Moragas, Margarita Novikova, Miquel Oller Canet, HA Schult, Jordi Torrent Escala, Alfredo Zarazaga.
Artistes Villa del Arte a Villa del Arte Galleries: Fernando Alday, Miquel Aparici, Ingravidesa Alliance, Victoria Kovalenchikova, Joan Peris, Alea Pinar du Pre, Lukas Ulmi.
Artistes Fousion Gallery al Reial Centre Artístic: Mateus Bailon, Julia Benz, Alberto de Blobs, Victor Castillo, Mono Clenza, René van Doorn + Esther Derkx, elDimitry, Juliah Humpfer, Gabriel Raventós, Miss Van
Drap- Art UB
Acció: El barri pel barri. Xarxes vives.
Instalació: Tens 245 missatges.
Performance: Niu de brossa.
Performance: Borregos contemporáneos.
Instalació: Rebrots.
Instalació: La vida pende de un hilo.
Performance: Poètiques de la llum.
Instalació: Sintacto.
Performance: mobiliari.
Performance: Terrissa.
Performance: La motxila.
Performance: Respiro.
Acció: El nostre pa de cada dia.
Tallers
Taller sense conservants
Taller de tinta medieval
Taller de serigrafia
Performances
Karla Kracht (Ghost in the Wall)
Crea escultures tecno retro futuristes, on els límits entre el traç del dibuix i la seva reflexió digital es fonen totalment. En combinació amb gravació en directe, dibuixos, vídeo i projeccions d’ombres, llum i animació, crea universos bisares plens de criatures estranyes, ciutats en miniatura, habitats per deesses ciborg mitològiques que conten històries de ciència ficció sobre problemàtiques socials i polítics actuals.
Maria Paz Marciano & Marc Vilajuana (Coses a dir).
Marciano i Vilajuana son artistes joves i compromesos, centrats en fer i proposar un canvi en l’ordre establert, des de la proximitat i des de la multidisciplinarietat escènica. Proposen una conversa, a través de l’art amb el públic, donant valor a la capacitat que tenim d’empoderar-nos davant les situacions que ens envolten i del tracte que tenim amb la natura avui en dia des de la societat de consum.
Nathalie Rey dirigeix D’indivual al col·lectiu (amb Xavi BufaSons, David Galindo i Bàrbara Scuderi)
Aquesta intervenció de l’espai públic és l’acció final del projecte D’individual a col·lectiu. És una acció artística interdisciplinària (intervenció artística, performance, música i poesia), amb la qual donem per acabat el projecte, que va consistir en la neteja d’entorns naturals amb accions artístiques, que es van realitzar a l’octubre, al Prat de Llobregat, Badalona i Sitges, amb els artistes Nathalie Rey (intervenció artística), David Galindo (instal·lació artística), Xavi Lozano BufaSons (música) i Bàrbara Scuderi (poesia).
Ominira
Ominira va néixer a Barcelona de les mans de dos ambientòlegs i un enginyer de so. Va ser grup guanyador i finalista de diversos concursos com el Festival Brot (2017) o el Bala Perduda (2019). El seu àlbum debut es va publicar al 2018 i es va catalogar entre els 10 millors discos de Catalunya per la Mondosonoro. Ha fet més d’un centenar d’actuacions (entre els quals el Primavera Sound) i actualment gaudeix d’una residència a la Fabra i Coats, on desenvolupa el seu segon treball. Aquí presenta Extinction, què es planteja com un recopilatori de diversos EPs ambientats en diferents ecosistemes naturals amb la intenció de representar la gravetat de la pèrdua de biodiversitat. Cada cançó portarà el nom d’una espècie en perill d’extinció queserà escollida seguint els criteris de la Llista Vermella de la UICN. La extinció de l’espècie implicarà la desaparició de la cançó per sempre.
Srta “Y” + LLapispanch
La Srta «Y» ve del món de les manipulacions de sons, imatges i paraules. Buscadora, capturadora i creadora d’etnografies sonores extretes d’allò quotidià, se sol moure pel camp dels collages, aparells i instal·lacions integrant-hi l’acció performativa. Les seves creacions ens endinsen en un cert irrealisme narratiu amb aires activistes i poètics. LLapispanc: el seu marc referencial és l’art d’acció de protesta artística, amb una dinàmica cap a la “deriva”, la pobresa material i estètica, primitiva i sense sentit.
Gecko con Botas (A pescar!)
La companyia de teatre familiar, El Gecko con Botas, especialitzada en teatre d’ombres, comença a gestar-se a Indonèsia, on els seus fundadors estudien la tècnica de titelles d’ombres tradicionals autòctons. Des del 2016 treballen a Barcelona, on són seleccionats per a la Residència de creació escènica del Poble Espanyol on estrenen “Les ombres que conten contes” i posteriorment al Centre Cívic Can Felipa, on crearan l’obra “A Pescar!”. Des de llavors han seguit creant en paral·lel a la participació en diferents projectes d’intervencions comunitària, i han desenvolupat els seus propis tallers. A l’estada a Indonèsia es van adonar que les aigües del planeta són només unes i les deixalles d’un racó del món són problema de tota la humanitat. Així, ja ubicats a Barcelona, van crear obres de teatre d’ombres i tallers sobre la temàtica de la brossa i el mar, donant una
nova vida a les deixalles a partir de la llum.
La Quebrà (PLAS!TIC)
Irene García Martínez és ballarina i coreògrafa, llicenciada en dansa clàssica al Conservatori de Múrcia. Estudia periodisme a la Universitat Complutense de Madrid (2005-2008) i conclou el Grau Superior de Coreografia entre el CSD María d’Àvila i l’Institut del Teatre de Barcelona (2015-2019). Des de 2006 treballa i col·labora en diversos projectes com a artista freelance, entre altres: Cienfuegos dance (València), Staatstheater Nuremberg (Alemanya), Montón de Paja y Trigo (Barcelona). El 2016 crea i dirigeix la companyia La Quebrá, després de rebre el primer premi al CC de Sabadell. El 2018 és finalista del Premi de dansa de l’Institut del Teatre. Aquí presenta un espectacle, en el qual la dansa i el circ exploren la problemàtica del plàstic a través
d’una fabulosa instal·lació marina. Què passa quan en adonem que la nostra diversió innocent té conseqüències irremeiables?
MimaTeatre (Plash Tik Boom)
Mima Teatre son tres actrius professionals que han realitzat diversos espectacles familiars, tots de creació i producció pròpia. Han actuat a la Fundació Miró, a l’Aquitània Teatre, a la Sala Versus Glòries i a la Sala Cincómonos entre d’altres. Fan espectacles amb molt d’humor i música amb els que pretenen arrencar somriures als petits, però també als acompanyants més grans i transmetre valors que creïn debat més enllà de l’obra de teatre. D’aquesta manera reflexionen de manera lúdica sobre temes que consideren importants com el canvi climàtic, les noves tecnologies o el feminisme. L’espectacle que presenten a Drap-Art tracta el Canvi Climàtic.
Pupila Produccions (Teatro Lambe Lambe)
La Pupila Produccions presenta dos espectacles de Teatre Lambe*Lambe, que és una disciplina de teatre en miniatura, en la qual caixes escèniques de dimensions reduïdes es transformen en escenaris de formes animades i on es representen històries curtes de manera íntima per a una sola persona espectadora. Aquesta observa les obres a través d’un espiell situat en una de les parets de la caixa i l’actor anima els elements i attrezzo de la història a través d’estructures i compartiments des de l’altre costat. En Drap-Art La Pupila Produccions presenta dos espectacles: Myrmekodia de la Cia Ona Muchin i Trans; resurrecció, vida i somni del Taller Arusak / Alejandre Llanes.
Conferències
Julia Theek
Jessica Fairfax Hirst
Mercat
El Mercat es realitzarà 12, 19, 24, 30 de desembre i 5 de gener a Plaça Reial Barcelona (d’11h a 21h).
Participen:
AC Colecciones Recicladas, Anastasio, Atelier BCN Joia, Bendita Erre, Bicholamp, Bolsos Veo Veo, Botón de Nácar, el árbol design, Forquillart, Hache Upcycling, Hand-Made Barcelona, IllariyArt, Lanau, Makrama, Maskaras, MaSSa, Origamiwear, Palola, Periferia381, Peta Zeta Foto, Producciones Pikulinas, Reciclando Sonidos, Juan Righetti, Síndrome de Diógenes, Thrinidad Design, Transformart, Adriana Wolf, Zebraba.
Espais expositius
17h Inauguració al Borsí
18h Visita guiada a Villa del Arte Gallery
19h Parlaments i brindis amb Fousion Gallery al Reial Cercle Artístic
18h Karla Kracht, Ghostin the Wall
Activitats de la Facultat de Belles Arts de la UB
10-11h Marlene Moreno, Unrespiro – Performance
11-12h Aurembiaix Ainsa, El barri pel barri, Xarxes vives – Performance
12-14h Sayen Cuadrado i Pep Herrera, Tens 245 Missatges sense llegir – Escultura
Activitats de Facultat de Belles Arts de la UB
10-10.30h Sayen Cuadrado, Borregos contemporáneos Performance
10.30-11.30h Emma Portolés, Nude Brossa – Escultura
11.30-13h Martí Ribas, Aitana Pascual i MªLluïsa Carrera,Sense conservants – Cocreació
13-14h Diogo Alves, El nostre pa de cada dia – Escultura
Activitats de Facultat De Belles Arts la UB
18-20h Serigrafia Amb Tintes Naturals-Creació(máximo de 10 persones)
Activitats de la Facultat de Belles Arts de la UB
10-13h Muriel Ortega i Ariadna Barris,Teixint Espais / La vida pende de un hilo – Cocreació 13-14h Anna Maria Gaitano, Marina Gonzàlez i Sara González, Plantes reciclades – Escultura
Activitats de la Facultat de Belles Arts la UB
10-12h Nàdia Vilarrubí, Juli Capella, Ana Bejarano, Sara Garcia, Sin tacto – Escultura
12-14h Irene Molna i Antònia M. Gual, Pedra, paper, tisora – Cocreació
10-14h Raquel Zoyo, Yaiza Pozo, Antònia Bonnín, Laura Vilanova, Irene Montserrat, Rebrots – Instal·lació de plantes vives
17.30-18.30h Poètiques de la llum – Série de 4 Performances, UB
19h Ominira – Concert
Activitats de la Facultat de Belles Arts de la UB
10-12h Anna Martínez Massó, Cartografia de terrissa fragmentada – Performance
12.30-13h Feromona Collective, (Mobil)iari – Escultura
13-14h Rosa Antònia Fiol, Gronxador de Pi – Escultura
18h Gecko con Botas
12h Individual a Col·lectiu
17h Inauguració Expo Concurs Upcycling de la Plaça Reial
18h Llapispanc
18h La Quebrá
17h Maria Paz Marciano & Marc Vilajuana, Coses a Dir – Danza y música en vivo
17.25h Jessica Fairfax Hirst – Más Allá de Binarios
18h D´Individual al Col·lectiu – Documental
18.15h Pupila Producciones, Teatro Lambe Lambe