Skip to main content
Drap Art · Festival · Upcycling · Art Sostenible

Archivos: Talents

Steven Forster

Nascut a Lanchester, Durham (Regne Unit), el 1960, Steven Forster és un artista polifacètic amb una trajectòria tan rica com variada. Escultor, pintor, músic, compositor, performer i interiorista no convencional, és el responsable de la transformació de llocs emblemàtics com la Bodega Saltó, on l’art i el reciclatge es combinen d’una manera única. És també un dels membres fundadors de Drap-Art, impulsant la filosofia de l’art del reciclatge des dels seus inicis.

Des de la seva arribada a Barcelona l’any 1988, Forster ha estat una figura clau en l’escena alternativa de la ciutat, participant activament en projectes de polipoesia, instal·lacions, arts plàstiques i música experimental. Actualment viu i treballa a Hostalric, La Selva, amb projectes innovadors com #Van Imagination, #Hostalric D’ART, #The Nose i #Ni Deu Ni Doors, on la seva creativitat segueix expandint fronteres.

Felip Gaig Martinez

El que en un principi motiva a Felip Gaig a crear és que s’ho passa bé al taller. De cop i volta però, la proposta de Drap-Art li fa reflexionar: “a més de passar-m’ho bé tinc l’oportunitat de contribuir, ni que sigui amb un petit grà de sorra, a conscienciar a un públic desilusionat amb els poders, moguts gairebé sempre per interessos. Sobre aixó no cal dir res més…persistir és l’única opció que ens queda. Segueixo treballant.”

Mercè Grifé

El mitjà d’expressió de Mercè Gifré és el gravat, amb que crea estampes plenes de simplicitat i serenitat, així com emocions molt internes representades amb colors discrets i formes subtils.
Per fer aquests gravats usa matrius fetes amb envasos de Tetra Brik i tintes a l’aigua, aprofitant materials de rebuig i posant un grà de sorra a la sostenibilitat.

Fanni Kopacsi

El treball de Fanni Kopacsi reflexiona sobre el comportament humà, els temes socioculturals i la crisi ecològica, plantejant preguntes des d’una posició crítica.

S’ha expandit més enllà dels límits dels mitjans tradicionals, incloent una àmplia gamma de materials.

“Les meves obres son un examen de l’ésser humà modern, els seus comportaments i accions i els problemes que crea. Utilitzo deixalles amb l’objectiu d’assenyalar la preocupant profusió del nostre despreniment dels valors espirituals que genera problemes ambientals i socials.”

Gisella López Ariza aka Gise’Be

La creació artística és una necessitat vital per a GiseBe. Com a artista, busca resoldre qüestionaments identitaris, tractant el que es coneix o el que s’acaba de conèixer i/o experimentar. Amb l’expressió artística, tradueix a un llenguatge individual allò que resulta d’un context general, una idiosincràsia o cultura en què hi caben verbs com identificar, reivindicar, intercanviar, ressaltar.

Antonela M. Lauri aka NaturAnto

El camí artístic de NaturAnto i el seu camí en aquest món no poden existir l’un sense l’altre. S’entrellacen i fortifiquen el seu vincle a través de la natura, que ho omple tot.
La natura crea i Antonela crea amb ella. Des de petita ha viscut sense una “pàtria” fixa, sentint la natura com la seva veritable llar.
Des del sentiment de desconnexió entre les societats i la natura, l’artista genera una unió entre l’espectador i la natura.

Elias Abraham

Elias Abraham – Tamdrum

A Elias Abraham sempre li ha agradat la percussió. És per això que fa 10 anys, quan li va sorgir l’oportunitat, es va decidir a fabricar-se la seva pròpia versió d’un Hang, un instrument musical inventat per Felix Rohner i Sabina Schärer, en Suïssa, i al seu torn inspirat en els steeldrums del Carib, que aleshores costaven més de 2000€.

Fabrica i ven els TAMdrum –nom que li ha donat als seus instruments-, creats a partir del reciclatge de bombones de gas antigues que recull a desballestaments.

Núria Pérez

Per a Núria Perez crear és una necessitat. Provar materials nous, una forma d’expressió per trobar llums i atmosferes. Li agrada enfrontar-se al repte de treballar amb materials reciclats que li marquen una direcció a prendre. Tots tenen bellesa i li parlen d’un món per al qual no van ser creats. Entren, així, al regne de la imaginació, on tot té un altre sentit. Un món de denúncia.

Hernan Seco Llamas

Artista autodidacta, en recerca eterna per fer de les deixalles industrials una obra funcional i estètica.

“M’interessa molt aportar idees creatives i solucions al món. Aquelles deixalles que un, com a individu, no pot fer que deixin d’existir, les converteixo en coses útils i belles.”

Galina Belyakova aka Bella

Bella va néixer en una petita ciutat russa de la regió del Tver, on semblava estar destinada a ser un engranatge més de la societat. Amb el ioga va veure la bellesa del món i va descobrir la passió per l’art: va començar a crear. Transmet la seva pau i energia per contrarestar la violència, l’ansietat i la manca d’amor al món.

Reutilitza materials per poder crear peces úniques que neixin de les seves experiències i emocions: diaris, bosses, papers per a dibuix… i els converteix en un tronc d’arbre. Canvia la forma, l´existència perdura.

HA Schult

HA Schult, gran representant de l’art d’acció, ha estat un artista pioner en tractar a través de l’art els problemes ecològic i enca- ra avui dia és molt actiu en els moviments ecologistes. Ha cridat l’atenció de tot el món amb les seves intervencións i creacions ar- títstiques; amb Situation Schackstrasse, per exemple, cobria car- rers sencers de deixalles, i amb Trash People va omplir diversos indrets destacats del món amb un exèrcit de figures antropomór- fiques fetes de ferralla.

Imanol Ossa

Defineix el seu treball com “Arts and Crafts”, un homenatge al tre- ball artesà, però des d’una perspectiva més actual, incorporant el reciclatge i la reutilització dels materials ja existents, jugant així amb la memòria i les formes que ells ens aporten.