Back to top

Ja arriba el Drap-Art’21 …

Un any més, l’art i la creació artística es posen a disposició de la transformació urbana sostenible i intercultural amb Drap-Art.

El Festival Internacional d’Art Sostenible de Catalunya celebra la seva 25ª edició amb un programa molt especial dins de l’àmbit de l’art sostenible, amb pioners de l’art povera i mediambiental, com HA Schult i Pistoletto amb el seu projecte del Tercer Paradís. Hi haurà una selecció d’art comissariada per Joan Abello, Betty Bigas, Tanja Grass, Robert Kaltenhäuser i Jasmin Waschl que s’enfoca en la recerca de l’origen del concepte de la sostenibilitat en l’art contemporani i urbà, amb artistes com Bigas Luna, Rafael Bartolozzi, fins a Richard Hambleton (Shadowman) i SheOne.

Bigas Luna / Rafael Bartolozzi
Bigas Luna / Rafael Bartolozzi

Es comptarà amb una gran exposició d’artistes emergents seleccionats per convocatoria que inclourà artistes convidats. La programació s’acompanyarà d’esdeveniments diversos, com performances, xerrades, conferències, screenings … a part de projectes d’art comunitari per dinamitzar el barri i engrescar a participar a les veïnes i veïns, com el de la Super Gòtica.

Del 18 de novembre al 21 de desembre 2021 el Barri Gòtic, al centre de Barcelona, serà inundat per art i sostenibilitat. La cultura i l’art son part intrínseca del nostre ésser que, en moments d’incertesa, son eines per a la reflexió, l’anàlisis creatiu i per a la sensibilització i la creació de camins cap a nous horitzons.

Espais ­expo­sitius

Les exposicions dins el marc del Drap-Art’21 tindran lloc en espais expositius del Gòtic: el Reial Cercle Artístic –exposició de pioners de l’art contemporani i urbà–, Villa del Arte Galleries –artistes contemporanis–, el Borsí –artistes convidats i seleccionats per convocatòria–, el Centre d’Artesania de Catalunya –disseny i artesania de la convocatòria i convidats–, i la Sala Perill amb Drap-Art illes – artistes convidats de les illes Balears. Aquestes exposicions aniran acompanyades d’esdeveniments en espais diversos i zones públiques del barri, completant la programació del festival.

SheOne / Pistoletto
SheOne / Pistoletto – Terzo Paradiso

CONVOCATÒRIA
D’ARTISTAS DRAP-ART’21

Volem celebrar el nostre 25è aniversari amb tu!
Encara ets a temps d’ensenyar-nos el que fas.

La convocatòria és oberta a artistes, dissenyadors, artesans, artistes escènics, músics, educadors i conferenciants professionals, emergents i amateurs de tot el món, individualment o com a col·lectiu. La inscripció és gratuïta.

 

Termini de presentació: fins el 20 de setembre.

SUPER GÒTICA!

DrapArt – Super Góticas

Coneixes alguna dona extraordinària del barri Gòtic?
Fes la teva proposta d’una Super Gòtica!

L’artista Karol Bergeret i Drap-Art conviden a fer una reflexió sobre les dones que son i han estat importants, significatives, emblemàtiques per al nostre Barri.

Per proposar les teves Super Gòtica preferida, accedeix al formulari d’inscripció, clicant aquí.

Recorda que segueix el Mercat Drap-Art a la Plaça Reial!

Cada dissabte de setembre i octubre. Si hi vols participar com a expositor, contacta’ns per email a mercat@drap-art.org. Hi ha places disponibles.

Si vols passejar pel centre i comprar un regal sostenible, t’esperem a la plaça Reial!