Back to top
Image Alt

DE L’INDIVIDUAL AL COL·LECTIU

Descripció

Amb l’arribada de la Covid19 la nostra societat està canviant a una velocitat impressionant, les trobades massives, les accions col·lectives han quedat completament restringides, com a societat hem de donar un gir a les adversitats que ens impedeixen seguir actuant com a col·lectiu.

El projecte tracta la necessitat de l’ésser humà de socialitzar i de realitzar activitats en grup, de reunir-se i de treballar plegats. Intenta trobar la manera de fer-ho, respectant les recomanacions de seguretat i de distanciament social.

Per aquesta raó hem creat el projecte “De l’individual al col·lectiu” que tracta de natejar espais naturals de manera individual dins d’un marc col·lectiu.

Les ciutats van ser: Badalona, Sitges, El Prat de Llobregat i Barcelona, es va a realitzar una crida a la comunitat local en cada ciutat per fer una neteja individualment de espais naturals de cada  localitat, hem convidat a participar a veïns, escoles, casals, associacions ambientals locals.

Amb els residus recuperats es va realitzar una intervenció artística a càrrec de Natalie Rey amb un artista local de cada ciutat que després va desenvolupar en una presentació col·lectiva multidisciplinar d’aquestes quatre ciutats de la provincia de Barcelona i va ser representada el dissabte 19 de desembre a la Plaça Reial dins del marc de Drap-Art’20 Festival Internacional d’Art Sostenible de Catalunya que es celebrà del 11 de desembre al 5 de gener 2021 a la ciutat de Barcelona.

Objectius

Interacció entre artistes i ciutadanxs

Posar l’art al servei de la sensibilització ambiental respecte als residus

Reunir la comunitat artística local per involucrar-la en activitats de sensibilització

Definició de la realitat social del territori i dels col·lectius i ciutadanes que hi viuen i incidir en el canvi d’hàbits, reduint els envasos d’un sol ús

Donar suport a nous fenòmens socials que s'han desenvolupat en el procés i son favorables al canvi cap a la sostenibilitat

Provocar un canvi d’hàbits cap a comportaments més sostenibles en la població en general

Galeria

Altres projectes