Back to top
Image Alt

CONCURS UPCYCLING DRAP-ART’20

Descripció

El Concurs de Disseny Upcycling es realitza amb l’Associació d’Amics i Comerciants de plaça Reial i el seu objectiu és involucrar el sector de la restauració en un projecte artístic, social i de sostenibilitat ambiental i un intent de crear un vincle entre els artistes, entitats, veïnat i comerç de Ciutat Vella, potser el districte que abans estava més afectat pel turisme massiu i actualment per les conseqüències del Covid-19.

Necessita crear nous vincles relacionals, i replantejaments socials, econòmics i ambientals, per les quals el Concurs pot servir de punt de partida, de reflexió, d’encontre i de debat.

El concurs es realitza amb un objecte triat per cada establiment participant d’entre els materials que llencen cada dia, però que els dona pena llençar.

Aquests objectes es proposen a través d’una convocatòria als artistes, dissenyadors i artesans, involucrant també a l’Escola Elisava i els seus estudiants, per realitzar un obra d’art o disseny Upcycling.

Objectius

Promoure una cultura sostenible en tots els aspectes, social, econòmic, i ambiental en l'àmbit comercial de l'hostaleria i restauració.

Donar un incentiu als dissenyadors i artesans, molt perjudicats per la situació actual.

Crear un nexe entre escoles de disseny, treballadors del sector cultural, veïnes i veïns i el comerç de restauració i hostaleria del barri.

Dinamitzar la plaça per als veïns del barri gòtic.

Fer reflexionar als comerços i veïnat sobre la necessitat de canviar d’hàbits i de consumir d’una manera més responsable, integrant el reaprofitament dels recursos en el dia a dia.

Visibilitzar la economia circular dels materials “Del Residu al Recurs”

Objectes proposats

Altres projectes