Back to top
Image Alt

PREMI UPCYCLING ART ALEMANYA

Premi d’Upcycling Art d’Alemanya

En aquesta primera edició del Premi Upcycling Art d’Alemanya van quedar com a finalistes: Kerstin Bruchhäuser, Jürgen Hohmann, Daniela Melzig, Ramona Seyfahrt, Eric Weiser, Gudrun Staiger & Rudi Beutinger i Willi Reiche, seleccionats per un procediment online i que van exposar les seves obres al Zentrum fur Zirkuläre Kunst, ZZK (Centre d’Art Circular) del 22 de maig al 6 de juny. El dia 29 de maig el jurat format per Cora Knoblauch (historiadora i crítica d’art, realitzadora del programa sobre art i fairness a Radio 1 Berlin, Thomas Klotz (artista i actor, influencer Upcycling amb un programa a la TV alemanya sobre upcycling i diy), Tanja Grass (fundadora i presidenta de Drap-Art) es va reunir a la ciutat de Lübz, amb la Julia Theek (fundadora de la Gesellschaft für Zirkuläre Kunst (Societat per l’Art Circular) i iniciadora del Premi Upcycling Art).

Es va realitzar una primera reunió i visita de l’exposició dels finalistes la tarda del 29 de maig. Es va començar a debatre quines eren les nostres peces favorites i per quines raons, i al matí del 30 de maig, es va fer una segona visita del ZZK, es va acabar de debatre i fer la selecció dels 3 premiats per consens. Els guanyadors son:

Ramona Seyfarth amb la peça Unbenannt primer premi
Kerstin Bruchhäuser amb la peça Bojagi pink segon premi
Willi Reiche amb la peça Every Brass I take tercer premi

Els tres guanyadors exposaran les peçes guanyadores al Drap-Art’22 a Barcelona.

Després de d’aquesta sessió del jurat, el conegut locutor de Radio 1 Berlin, Steen Lorenzen, ens va entrevistar per realitzar un podcast, que es va emetre el 5 juny, dia Mundial del Medi Ambient i dia en què es van donar a conèixer els guanyadors en un acte públic al ZZK amb l’alcaldessa de Lübz, altres autoritats, sponsors, col·laboradors, jurat i artistes participants.

El dia 7 de juny l’exposició es va traslladar a Berlin, al VKU Forum (https://vku-forum.de) on romandrà gairebé un any. No es va fer cap acte inaugural de l’exposició, ni a Lübz ni a Berlin per les mesures de seguretat sanitària i per tant tampoc es va fer molta difusió ni dissenyar cap flyer. Es va divulgar bàsicament per les xarxes socials i pels podcasts. Està previst més endavant fer una vernissatge i activitats complementàries com xerrades, tallers i performances en el marc de l’exposició.

Objectius

Crear vincles amb altres organitzacions d'artistes a Alemanya per reforçar la xarxa de col·laboracions internacionals de Drap-Art.

Iniciar un projecte d'intercanvi d'artistes alemanys i catalans amb el ZZK i la Gestellschaft für Zirkuläre Kunst.

Crear un vincle amb l'Acadèmia d'Art Lübzer Kunst Speicher (Àtic de l'art de Lübz) i programar cursos amb docents catalans allà.

Renovar els vincles ja establerts amb Kunst-Stoffe Berlin i la Haus der Materialisierung (Casa de la Materialització).

Tornar a contactar amb artistes alemanys amb qui ja es van realitzar projectes, com la Stephanie Senge.

Establir contactes amb noves organitzacions i festivals com el City Leaks de Colònia

Amb el suport de

Galeria

Altres projectes