Back to top

Activitats Drap-Art´19, 14 i 15 de desembre

Activitats gratuïtes, obert a tots els públics.

DISSABTE 14 DE DESEMBRE

12-14h Visita guiada amb artistes de la Galeria Base Elements, Museu Marítim de Barcelona

16h – 18h Taller de teixir amb xarxes de pesca, Palmira Rius, El Borsí (Carrer d’Avinyó23)
El taller proposat tracta de confeccionar un tapís de 2019 cm de base, de restos de xarxes inutilitzades. A explorar les possibilitats i buscar
implicacions de diferents col·lectius per tal d’ajudar en la seva confecció. Els beneficis són diversos: reciclar un material per segona vegada; a través de l’art fer més valuosos els elements de rebuig; implicar la comunitat; visibilitzar materials de rebuig amb possibilitats artístiques.
_____________________________________

DIUMENGE 15 DE DESEMBRE

12 – 14h Taller d’envoltoris de berenar de tela amb cera d’abella, Pamela Pincheira, El Borsí (Carrer d’Avinyó23)
Adéu paper de plata i plàstics en el nostre menjar!

18h – 20h Presentació del llibre “La ciutat comestible”, Pilar Sampietro, Museu Marítim de Barcelona
Pilar Sampietro Colom, Barcelona, 1963
Periodista radiofònica especialitzada en ecologia i cultura. Dirigeix i presenta Vida Verda (Ràdio 4, RNE), condueix Mediterrani (Ràdio 3), colabora amb blogs com Alterconsumismo (El País Digital), i és coautora dels llibres “El jardí amagat” (Pol·len, 2013) i “La ciudad comestible”
(Morsa, 2018), que presenta aquí.. “Ricard recol·lecta cada any les taronges de l’arbre urbà a la porta de casa per fer melmelada. Juan ha fet tota la vida l’hort rodejat ara d’autopistes, l’AVE, carreteres i benzineres a la sortida de la ciutat. Marta i Tuni cuiden un jardí entre mitjaneres per salvar-lo de l’especulació constructora i la família d’Isabel es reuneix sota la copa del Ginjoler que ella va salvar de la tala, abans de morir.
Són petites grans històries que ens expliquen gestos prodigiosos sobre habitants de la gran ciutat que es resisteixen a viure entre ciment, allunyats de la connexió natural. Elles tenen les eines i la força per transformar el seu entorn degradat i fràgil en un espai de vida donant la cara a l’emergència climàtica que vivim.
Més informació: https://bukinda.com/en/inicio/85-la-ciutat-comestible-9788493995225.html