Back to top
DrapArt'21 – Prolongacio convocatoria

Convocatòria d’artistes Drap-Art’21 Al Gòtic!

Enguany Drap-Art’21 Al Gòtic! Festival International d’Art Sostenible de Catalunya celebra el seu 25 aniversari i ens encantaria celebrar-lo amb tu! Presenta’t a la convocatòria!

Termini de presentació i entrega prolongat
Degut als problemes tècnics que es van produïr en l’ultima setmana de la convocatòria, alguns artistes no van poder presentar els seus projectes. Per això hem ampliat el termini de presentació de projectes fins al 20 de setembre 2021. Si’s plau, perdoneu els inconvenients ocasionats.

Espais expositius
El festival ha canviat el seu format per a descentralitzar les seves activitats en diferents espais a causa de la nova situació, per a així poder evitar aglomeracions i contagis.
L’edifici del Borsí, situat a la plaça de la Verònica 2 (amb carrer Avinyó 23), que en els seus orígens va ser el Casino Mercantil de Barcelona i durant molts anys la seu de la Llotja, Escola d’art i oficis, es preveu que acollirà per segon any consecutiu les obres d’art dels artistes seleccionats per la convocatòria del festival. La part de disseny i artesania s’exposarà a Artesania Catalunya i al Mercat Drap-Art de la plaça Reial. També hi ha l’opció de proposar obres per espais públics i places del barri Gòtic.
L’any passat s’hi van sumar més espais i galeries amb exposicions comissariades i aquest any tornaran a formar part de l’esdeveniment.

Objectius de la convocatòria
La convocatòria de Drap-Art vol oferir l’oportunitat al número més ampli i variat d’artistes possible per a mostrar els seus treballs al gran públic a aprofitar la seva plataforma d’artistes, per entrar en contacte amb altres creadors, emergents o de llarga trajectòria, que treballen conceptes i relacionats amb temàtiques ambientals i socials, i reutilitzen materials descartats en la creació de les seves obres. Volem fomentar el debat, l’intercanvi d’idees i la recerca de solucions a través de l’art i propostes multidisciplinàries, fomentar la sensibilització ambiental del públic a través de l’art, la creativitat i el pensament crític, propiciant la transformació social cap a un món socialment més just, econòmicament més equitatiu i ambientalment més sostenible.

Participants
La convocatòria està oberta a artistes, dissenyadors, artesans, artistes escènics, músics, educadors i conferenciants professionals, emergents i amateurs de tot el món, individualment o com a col·lectiu. La inscripció és gratuïta.

Criteris de selecció
Les obres han d’estar creades a partir de la reutilització de materials i treballar conceptes relacionats amb la sostenibilitat social i mediambiental, com el canvi climàtic, la contaminació per plàstics, fenòmens migratoris, etc. Els criteris de valoració tindran en compte l’excel·lència artística, l’originalitat i la qualitat dels acabats.

Modalitats
• Intervencions en l’espai públic i art urbà
• Exposició (Instal·lacions i obres de gran format, collage, assemblage i tècnica mixta, escultura, fotografia)
• Audiovisuals
• Tallers o creació en directe
• Performances, espectacles i concerts
• Conferències i taules rodones
• Propostes multidisciplinàries
• Disseny i artesania (Mercat i exposició)

Declaració de drets d’autor
El autor haurà de garantitzar que les obres que presenta són seves. Cedirà els drets d’autor de les obres que quedin seleccionades a Drap-Art per realitzar la campanya de difusió del festival.

Jurat
Estarà format per experts del món de l’art. Confirmats fins ara: Tanja Grass (Directora i curadora de Drap-Art), Lucido Petrillo (artista plàstic i professor de la Facultat de Belles arts de la Universitat de Barcelona), Savina Tarsitano (Ambaixadora del Tercer Paradís, y Co-fundadora de Espronceda Center for Art & Culture), Saverio Teruzzi (Coordinador dels Ambaixadors del Tercer Paradís), Jasmin Waschl (Directora de Fousion Gallery, curadora i consultora de Drap-Art).

Incentius
• L’exposició de la teva obra en el Festival
• La inclusió de la teva obra al catàleg del festival
• Presentacions individuals de les teves obres exposades
• Espai per participar en les conferències, per presentar el teu projecte
• Espai de networking amb altres artistes, crítics, curadors, galeries del Festival
• Un any de quota gratuïta de la associació Drap-Art
• Formar part de la plataforma d’artistes de Drap-Art per a futurs projectes

Forma de presentació
Només es podran presentar els projectes a través del formulari online previst a tal efecte. No es tindran en compte projectes enviats per correu postal o electrònic ni per WhatsApp. S’haurà de presentar un formulari per obra, però no cal tornar a omplir-lo tot, podeu fer un “copy paste” i només actualitzar les dades de l’obra en qüestió. El nom dels arxius que pujareu hauran de posar: nom de l’artista + títol de l’obra + any de creació + mides en cm.

Formulari d’inscripció
Per formalitzar la inscripció a la convocatòria, s’haurà d’omplir el formulari d’inscripció amb la següent informació:

• Biografia concisa (500 caràcters màxim)
• Declaració d’intencions (perquè fas el que fas)
• En el cas de les intervencions en l’espai públic, l’art urbà i les instal·lacions: títol de l’obra presentada, any de creació, mides, materials i tècnica, necessitats de muntatge.
• En el cas de l’exposició: títol de l’obra presentada, any de creació, mides, materials i tècnica.
• En el cas d’audiovisuals, tallers, performances, espectacles, concerts: descripció de l’activitat, incloent durada, necessitats tècniques i un vídeo de l’obra completa o un trailer de l’obra.
• Per a conferències: una sinopsi de la presentació proposada, necessitats (projector, ordinador portàtil, traductor)

Termini de presentació i entrega prolongat
Fins al 20 de setembre, inclòs.

Resolució de la convocatòria
Els artistes seleccionats es donaran a conèixer per correu electrònic el 30 de setembre 2021.

Exposició
Del 18 de novembre al 21 de desembre de 2021.