Back to top

Artistes confinadxs: Alicia Giráldez i Noni Font

Benvingudes amigues i amics de Drap-Art,

Aquesta setmana presentem els últims artistes de la nostra Convocatòria per artistes confinats són Alicia Giráldez i Noni Font.

Alicia Giráldez és una artista que treballa en el camp de la joieria, a Barcelona. Un curs al Canadà, el 1986, va iniciar la seva passió per la joieria, després va assistir a un Taller de Joieria a l’Escola Massana dirigit per Ramón Puig Cuyás de 1987 a 1990. El 2007 va obrir el Taller Perill, una escola-taller de joieria contemporània al barri de Gràcia, on diferents professionals ensenyen i dirigeixen projectes, sempre des de la perspectiva de la joieria contemporània com a llenguatge artístic. Del 2008 al 2018 va formar part del grup Joyas Sensacionales coordinat per Silvia Walz, on van desenvolupar múltiples projectes i exposicions. Li fascinen conceptualment els sistemes, les connexions i les xarxes; la infinita varietat dels mateixos i com les unitats es relacionen entre si. També li interessa explorar les possibilitats expressives dels diferents materials que ens envolten actualment en la vida quotidiana, que inevitablement considera com a matèries primeres: plàstics, restes, deixalles, embolicalls d’un sol ús i detritus que ella transforma en nous objectes expressius en funció de les característiques específiques obsrvades per ella, des d’una nova perspectiva. Durant el confinament es va centrar en les ampolles de Pet, un material que ens envaeix i no sabem com desfer-nos-en, intentant donar-li un nou ús i un nou acabat.

El nostre segon artista és Noni Font. Es va llicenciar com a dissenyador industrial al Politècnic de Milà on va desenvolupar la seva professió durant uns anys, fins que es va traslladar de nou a Barcelona creant la seva pròpia empresa, amb la que va col·laborar amb innombrables companies per dissenyar els seus productes.

Després de més de 25 anys, va sentir la necessitat de prendre un nou rumb en la seva professió, per poder donar-li a la seva creativitat artística una llibertat que estva limitada en el seu treball. Va iniciar-se en l‘escultura, inspirant-se en el seu amor pel mar i la pràctica de l’busseig, per poder expressar-se. El seu treball se centra en la representació de peixos i treballa amb materials reciclats. Donar vida a materials de rebuig, especialment els procedents del mar, li interessa d’una forma especial, com una manera de netejar la platja y al mateix temps aconseguir una expressió artística personal, caracteritzada per un particular toc caricaturesc.

Esperem que gaudiu d’aquests artistes i us mantingueu sintonitzats per les notícies sobre els nostres propers projectes!

Merci