Back to top

Convocatòries

L’any 2021 comença amb una sèrie de convocatòries internacionals molt interessants a les que volem donar difusió en la nostra News, per si són del vostre interès.

 

PREMI COAL D’ART I MEDI AMBIENT, FRANÇA

COAL, la Coalició per a Art i Desenvolupament Sostenible, ha obert la convocatòria del seu Premi COAL, dedicat en aquesta edició a la crucial problemàtica dels boscos al centre del canvi climàtic i la transició ecològica. En una situació tan urgent com complexa, el Premi COAL convida a artistes d’arreu del món a mobilitzar i mostrar un món que encara és viu, sentir i prendre consciència de l’ecològic equilibri dels boscos, promoure la diversitat dels éssers i les cultures que els habiten, revitalitzar els seus sabers ancestrals i el naixement de nous coneixements, nodrir els moviments de resiliencia que les inspiren i per sobre de tot, actuar amb els protectors de la natura.

La convocatòria està oberta fins l’1 de Març 2021. Per a més informació i inscripcions: clica aquí.

 

INVENTANT I DISSENYANT FLUXES CIRCULARS – RESIDÈNCIA ARTÍSTICA, ALEMANYA

Kunst-Stoffe – Zentralstelle für wiederverwendbare Materialien (Centre de materials reutilitzables) de Berlin, amb qui Drap-Art porta anys col·laborant, juntament amb l’Akademie für Suffizienz (Acadèmia de la Suficiencia) de Reckenthin estan oferint residències per a artistes que treballin energies circulars, no com una al·legoria, si no com un model pràctic. Economies circulars, societats circulars son visions del nostre present. Volen oferir una oportunitat i un espai per analitzar què ens impedeix fer justícia i dur a terme aquest fenomen. La convocatòria està adreçada a artistes que treballin en el camp de la sostenibilitat i l’economia.

Ofereixen:

  • Allotjament, dietes i espai per treballar a l’entorn rural de l’Akademie für Suffizienz. Una habitació senzilla, espai per a treballar, tallers i tots els elements bàsic per treballar seran proveïts. També materials reutilitzables per al tema de la convocatòria “Inventant i dissenyant fluxes circulars” seran proporcionats per Kunst-Stoffe.
  • La organització d’una mostra oberta durant la residència (8 agost).
  • Una exposició grupal a “Im Grünen Bereich” a Berlin. Les peces seleccionades creades durant la residència es podran veure a la mostra, del 12 d’agost al 22 d’agost de 2021. 

La convocatòria està oberta fins el 10 de març de 2021. Per a més informació i inscripcions: clica aquí. 

 

PREMI D’ART UPCYCLING ALEMANYA 

El Zentrum für Zikuläre Kunst ZZK (Centre d’Art Circular) de Lüdz, a prop de Berlin, convoca per primera vegada els seu Premi d’Art Upcycling.

L’objectiu del premi és promoure projectes individuals que treballin amb materials ja existents. Des de la modernitat, l’art ha acollit i fet servir materials del nostre dia a dia per a fer més petita la distància entre la vida i l’art, dotar les peces de nivells varis de lectura, crear contextos. A més, ens sumem al moviment global del upcycling que combina la reutilització de materials disponibles i la promoció d’un procés ecològic circular, donant-los altres usos i altres vides. També crear una plataforma interconnectada d’artistes, dissenyadors i creatius entusiasmats amb la idea de transformar el residu en recurs.

La convocatòria està oberta fins el 15 de març de 2021. Per a més informació i inscripcions: clica aquí.