Team
Tanja Grass
Llicenciada en filologia alemanya, anglesa i espanyola per la Universitat de Colònia, Alemanya, i traductora i intèrpret consecutiva, diplomada per la UAB.
Va créixer a Formentera, com a filla d’un pintor i una historiadora de l’art, neboda, cosina i neboda neta de pintors i escultors, envoltada d’artistes i intel·lectuals. Ha estat activa en el món cultural de Barcelona i de les illes Balears, durant més de 30 anys.
Als anys 90 treballa com a intèrpret en el món empresarial i de la política, com a traductora en el món editorial i dels còmics (editorials Icària i Virus, Makoki, Víbora, salò del Còmic) i com a gestora cultural i comissària en el món de l’art. Participa en l’efervescència underground dels anys 90 a Barcelona, col·laborant en l’organització d’esdeveniments com Paleopoesia Urbana de Poble, i col·laborant amb altres projectes d’Accidents Polipoètics, Rosa Pera, Joan Casellas, Xavier Sabater, entre altres.
El 1995 funda l’associació Drap-Art amb 13 socis i sòcies fundadores més, i des de llavors es dedica a la seva gestió. Des de 2019 és membre del Consell de la Cultura del Govern Balear i des de 2022 és comissaria de la Tardor d’Art de Formentera. A banda de la seva activitat professional, es dedica a la conservació, catalogació i exposició del patrimoni artístic-arquitectònic de la seva família, organitzant, entre altres, les retrospectives de l’obra del seu pare, Hans Grass.
Margarita Farran Pintó
Llicenciada en Història General i Geografia amb grau en antropologia cultural per la Universitat de Barcelona. Amb 25 anys d’experiència com consultora de la EuropeAid
(l’agencia oficial de cooperació internacional de la Unió Europea).
Directora europea de varis projectes bilaterals de lluita contra la pobresa i contra la violència de gènere en zones urbà-marginals de grans ciutats de Llatinoamèrica.
Project Manager dels projectes europeus de l’Institut per Lifelong Learning (IL3) de la Universitat de Barcelona. Directora de la Fundació Ideaborn a Barcelona per la defensa dels drets humans a Llatinoamèrica i Àfrica. Gestora de la integració, el 1998, de la ciutat de Barcelona en l’Aliança del Clima de les ciutats europees.
Directora de projectes regionals de l’Institut Europeu de la Mediterrània. Presidenta de l’associació El Temple del Gòtic, 10 anys treballant en temes interculturalitat i inclusió social al barri Gòtic de Barcelona.
Russell Howard
Russell Howard té més de 25 anys d’experiència en cable i televisió de difusió, servint entre d’altres com SVP Communications Worldwide per National Geographic Channels, responsable de la majoria dels esdeveniments d’alt perfil de les xarxes. Com a VP Marketing & Communications a TEAM Services, va desenvolupar campanyes de màrqueting per a WWE, Universal Studios, Paramount Studios i New Line Cinema. Anteriorment, Howard va gestionar la promoció de notícies, les relacions públiques i els afers comunitaris a la KDKA-TV2 a Pittsburgh, liderant esforços com l’associació de mitjans de comunicació per al llançament del Museu Andy Warhol.
Russell també va exercir com a president del Festival de Cinema de The Three Rivers mentre formava part de la Junta Directiva de Pittsburgh Filmmakers. Durant els últims esforços de Russell va incloure la contribució de les seves energies a Drap-Art, una exposició internacional d’art reciclat a Barcelona i el llançament de programes comunitaris locals per al Festival de Cinema de Woodstock.
En la seva última posició com a Vicepresident d’Esdeveniments Especials i Desenvolupament, per a PDP (Pittsburgh Downtown Partnership) va desenvolupar els esdeveniments de signatura del PDP Light Up Night. i el Peoples Gas Holiday MarketTM. A més, assegura l’èxit financer dels esforços del PDP mitjançant la creació d’oportunitats de patrocini de valor afegit.
Altres esdeveniments destacats que va iniciar són el Picklesburgh Festival i el Re:NEW Festival, organitzat el 2016, en col·laboració amb Drap-Art. Gràcies a les seves recomanacions, Drap-Art ha tingut el privilegi de participar repetidament en activitats culturals a Pittsburgh.
Christian Konn
Socio fundador de Drap-Art, involucrado en los primeros años de la asociación en la producción y dirección técnica de la Maratón de Creación y Reciclaje de Barcelona. Orfebre de formación, ha trabajado para diversos talleres de joyería en Formentera, Alemania y Barcelona.
En los años noventa, junto a Carlos Jovellar, comienza a colaborar con diversos performers como Accidents Polipoètics, Oscar Abril Ascaso y Steven Forster, dándoles apoyo técnico. Fundan la cooperativa EBA de servicios de creación de prototipos, robótica y dispositivos interactivos para artistas, teatros y museos. Realiza prototipos, que actúan como sensores externos para accionar sistemas midi y PLC, utilizados por artistas multimedia. Ha realizado diversos artilugios para Kònic thtr, Marcel·lí Antúnez, la Fura dels Baus y Roland Olbeter.
También ha trabajado en el desarrollo de elementos interactivos para la Expo Agua de Zaragoza, el Stand de España en la Expo Universal de Aichi, Japón, del Museo del Barça y Cosmocaixa.
Carlos Sánchez Barragán
Gestió comunitària
Llicenciat en Filosofia i Màster en Pensament Contemporani (UB). Format, també, en Mediació Comunitària (Gentis) i en Programació, dinamització i desenvolupament d’Accions Culturals (Pere Tarrés). Participa activament a l’àmbit artístic i cultural des de fa més de vint-i-cinc anys, principalment com a creador de continguts culturals (exposicions, tertúlies, presentacions de revistes o llibres, micro-teatre, etc.). Com a autor, ha publicat poesia i assaig, i estrenat alguna de les seves obres de teatre. Actualment, imparteix cursos i tallers de competències transversals i coordina el projecte Territori Drap-Art 01.
Juliana Mateu
Professional en comunicació i especialista en la creació de projectes transmèdia. La seva vida professional es destaca per crear xarxa i sinergia entre professionals i organitzacions per assolir Objectius de Desenvolupament Sostenible.
Promou accions directes i aliances reeixides per assolir els objectius proposats per a l’Agenda 2030. També forma part de la Xarxa d’Horts Urbans de Barcelona com a consultora en Comunicació, assisteix a Associacions Veïnals i pertany a la xarxa de col·lectius migrants feministes per la igualtat de gènere a Barcelona.
Com a artista, és realitzadora audiovisual i escriptora, transmet valors que promouen l’equitat, l’expressió d’identitat i la sensibilització envers les problemàtiques actuals.
Xavier Pons Inbernon
Nascut a Girona el 1977, Xavier Pons Inbernon és un artista multidisciplinar, que des de fa anys compagina la pintura amb la creació d’escultures fabricades a partir de diversos objectes reciclats, com plàstics descartats, nines abandonades, tubs de pintura i altres materials, els quals, una vegada fosos, trossejats o sostrets a la seva funció i sentit originals, es constitueixen en la matèria primera amb la qual acometre el seu treball.
Amb formació pedagògica i llarga experiència com a tallerista i impartint cursos de dibuix, pintura mural, comics, manga, etc. actualment dona classes extraescolars amb Drap-Art en diferents escoles del districte Ciutat Vella en el marc de les activitats Extra Extra del Pla de Barris.
Germán de Souza
Germán de Souza va néixer a Buenos Aires i es va traslladar a Barcelona a principis dels 2000. Al seu país d’origen va ser director de la revista de circ i teatre de carrer Newton Les Pilotes! i promotor d’esdeveniments de circ, teatre, dansa i música, projecte que ho va portar a Espanya. A Barcelona va crear el seu estudi de disseny i desenvolupament multimèdia Coreographix.
També és responsable de projectes com el segell discogràfic Folcore Rècords, Club du Monde Radi, Etnotròpic i The Nü World Music. Com a DJ i productor (aka Cherman) s’ha presentat en diverses ciutats d’Europa i Latinoamerica.
Ha col·laborat de manera activa amb el blog de música alternatiu de Mèxic Cassette Blog. És col·laborador del projecte Remescla la teva Ciutat. S’exerceix com a desenvolupador web en Drap Art.