Back to top

L’artista del mes d’abril: Jordi López-Alert

Aquest mes d’abril aprofitem per presentar en Jordi Lopez-Alert (Capellades, 1971), un company d’aventures, qui porta temps participant en projectes del Drap-Art, entre altres l’exposició col·lectiva i primícia de Drap-Art als Estats Units, al RE:New Festival de Pittsburgh.
Lopez-Alert és llicenciat en Belles arts i diplomat en Biblioteconomia i Documentació per la Universitat de Barcelona, UB. El 2009 va passar un temps a Michigan (EUA), on va desenvolupar una sèrie d’obres poètiques i contemporànies amb bosses de paper reutilitzades, a les quals va denominar Michigan Papers Series. El seu interès pel medi ambient, la societat industrial, el paisatge i tot el que l’envolta, i com afecta i condiciona la vida humana, són recurrents en la seva obra. Michigan Papers és el punt de partida de moltes de les seves propostes artístiques posteriors, en les quals reivindica la contemporaneïtat del dibuix, la pintura i el gravat en un món dominat per la imatge digital, gairebé sempre utilitzant suports reutilitzats.

La inauguració serà el dijous 13 d’abril a partir de les 18:30h a la Galeria Drap-Art.

 

EL CONTENIDOR – EL NIU (papers, cartrons, plàstics…)

“Aquesta és una proposta que recull l’obra de diversos projectes artístics que he desenvolupat en els darrers anys. Obres que neixen d’una mirada poètica del meu entorn, i de la manipulació i intervenció de diferents residus quotidians; obres que s’expressen en diversos llenguatges i que s’entrellacen subtilment per generar una narrativa contemporània: la societat de consum enfront la crisi mediambiental; la vida digital envers el dibuix, la pintura, l’escultura…
Les obres formen part dels projectes Michigan Papers: viatjant endins (2009), L’última assemblea (2015), Res no caduca: reciclant emocions (2017), Plàstic: glups…! (2017), Territori llibre: territori lliure (2018) i Una muntanya cremada (2020); alguns dels quals segueixen evolucionant i generant obra.”

Jordi López-Alert
Març de 2023