Back to top

Artistes confinadxs : Ollivier Jacq & Adriana Cerecero

Aquesta setmana, volem destacar dos dels finalistes de la nostra convocatòria d’artistes confinats i compartir el seu treball amb vosaltres.

Ollivier Jacq és bretó, va arribar a Espanya fa 25 anys i està establert a Sitges. Li encanta fer llargs passejos per les platges i les cales de la Costa del Garraf. D’aquí ve la seva inspiració. Durant aquestes caminades per la costa, recull fustes a la deriva, metalls oxidats, parts de xarxes de pescadors i altres deixalles de la mar. Durant el confinament va començar a transformar tot el que havia recollit, en peces úniques amb inspiració nàutica. Balenes, fars, vaixells o pobles de pescadors neixen en funció de la forma de les peces de fusta. Així va néixer el projecte RESEACLA, el nom del qual ve de la combinació de RECICLA en català, i SEA en anglès. Dos temes als quals Ollivier dóna molta importància: el reciclatge i la protecció de la mar. El resultat es pot veure en les 5 imatges que publiquem aquí.

L’altre artista de la setmana és Adriana Cerecero, una artista mexicana-espanyola. El seu vídeo Confinament al terrat dóna veu als seus pensaments: “Noranta-cinc dies de caminada diària al terrat de casa meva m’han donat per observar les esquerdes exposades que amenacen amb noves filtracions en el meu sostre, al recórrer diàriament aquestes línies tacades de vermell cremat, la meva ment les va transformant fins a trobar un nou sentit. Jugant a seguir-les, desxifro en totes elles un límit que em fa estremir; pensar que nosaltres, éssers de la terra, estem experimentant una cosa similar a les esquerdes que deixen filtrar el mal, al no veure encara la fi d’aquesta pandèmia”.